جدیدترین مطالب

چرخش اوراسیایی هند: چرایی اهمیت یافتن بیشتر آسیای مرکزی برای هند

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سال‌هاست که آسیای مرکزی برای هند از نظر راهبردی اهمیت داشته، اما دسترسی به آن دشوار بوده است. پاکستان مسیرهای زمینی مستقیم را مسدود کرده، افغانستان همچنان بی‌ثبات است و اتصال ترانزیتی اوراسیا نیز محدود مانده است. سیاست «ارتباط با آسیای مرکزی» هند از همان ابتدا این محدودیت‌ها را شناسایی کرد و توسعه اتصال فیزیکی را در کانون رویکرد منطقه‌ای خود قرار داد. اما امروز، شوک‌های ژئوپلیتیکی دهلی‌نو را واداشته‌اند تا با فوریت بیشتری به اوراسیا بنگرد.»

توافق صلح لبنان؛ تثبیت‌کننده اشغال

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: توافق سه‌جانبه واشنگتن، با گره‌زدن پایان اشغال به شروط سیاسی و امنیتی، بیش از آنکه صلحی پایدار را رقم بزند، اشغال را تثبیت می‌کند.

تلاش چین برای بازآفرینی نظم جدید جهانی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: پکن برخلاف قدرت‌های کلاسیک، نظم مطلوب خود را نه با اشغال سرزمین‌ها، بلکه با فناوری، سرمایه، استانداردگذاری و حکمرانی دیجیتال پیگیری می‌کند.

افول نفوذ سنتی پاریس در ساحل آفریقا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: قطع روابط دیپلماتیک بورکینافاسو و فرانسه، صرفاً یک بحران دوجانبه نیست، بلکه نشانه‌ای از شتاب گرفتن افول نفوذ سنتی پاریس در آفریقای غربی و بازآرایی موازنه قدرت در منطقه ساحل محسوب می‌شود.

افول هژمونی آمریکا و ابتکارات جهانی چین از منظر آمریکای لاتین

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ابتکارات جهانی چین به عنوان یک چالش مهم برای نظم بین‌المللی تحت سلطه غرب ظهور کرده‌اند، با این حال پیامدهای نظری آنها برای آمریکای لاتین و کارائیب (LAC) هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است. به طور کلی، تحقیقات موجود، روابط چین و کشورهای جنوب جهان را از طریق پارادایم‌های الهام گرفته از وابستگی یا رقابت ژئوپلیتیک چارچوب‌بندی می‌کنند، که هر دو بازتولید نوعی جبر ساختاری است که تحلیل معنادار از عاملیت منطقه‌ای را مسدود می‌کند.

Loading

أحدث المقالات

چرخش اوراسیایی هند: چرایی اهمیت یافتن بیشتر آسیای مرکزی برای هند

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سال‌هاست که آسیای مرکزی برای هند از نظر راهبردی اهمیت داشته، اما دسترسی به آن دشوار بوده است. پاکستان مسیرهای زمینی مستقیم را مسدود کرده، افغانستان همچنان بی‌ثبات است و اتصال ترانزیتی اوراسیا نیز محدود مانده است. سیاست «ارتباط با آسیای مرکزی» هند از همان ابتدا این محدودیت‌ها را شناسایی کرد و توسعه اتصال فیزیکی را در کانون رویکرد منطقه‌ای خود قرار داد. اما امروز، شوک‌های ژئوپلیتیکی دهلی‌نو را واداشته‌اند تا با فوریت بیشتری به اوراسیا بنگرد.»

توافق صلح لبنان؛ تثبیت‌کننده اشغال

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: توافق سه‌جانبه واشنگتن، با گره‌زدن پایان اشغال به شروط سیاسی و امنیتی، بیش از آنکه صلحی پایدار را رقم بزند، اشغال را تثبیت می‌کند.

تلاش چین برای بازآفرینی نظم جدید جهانی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: پکن برخلاف قدرت‌های کلاسیک، نظم مطلوب خود را نه با اشغال سرزمین‌ها، بلکه با فناوری، سرمایه، استانداردگذاری و حکمرانی دیجیتال پیگیری می‌کند.

افول نفوذ سنتی پاریس در ساحل آفریقا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: قطع روابط دیپلماتیک بورکینافاسو و فرانسه، صرفاً یک بحران دوجانبه نیست، بلکه نشانه‌ای از شتاب گرفتن افول نفوذ سنتی پاریس در آفریقای غربی و بازآرایی موازنه قدرت در منطقه ساحل محسوب می‌شود.

پیامدهای قطع احتمالی کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین-رصد: « اظهارات ترامپ در پاسخ به واکنش تند مقامات اسرائیلی به توافق اولیه برای پایان دادن به جنگ با ایران که گفته بود «از نحوه رفتار اسرائیل با لبنان خوشحال نیستم. اگر من دخالت نمی‌کردم، اسرائیل خیلی وقت پیش نابود شده بود»، نشان‌دهنده پایین‌ترین سطح روابط آمریکا و اسرائیل در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ بود. اختلاف آن‌ها اساسی است. ترامپ مصمم به پایان دادن جنگ با ایران است و ایران نیز روشن ساخته که توافق صلح تنها در صورتی ممکن است که اسرائیل عملیاتش را علیه حزب‌الله، متحد ایران، در لبنان متوقف کند. به‌نظر می‌رسد یادداشت تفاهم اخیر بین آمریکا و ایران به‌صراحت بیان می‌کند که پایان جنگ در لبنان بخشی از یک توافق جامع‌تر است.

Loading
2مهرماه 1396

رسانه ها ؛ ادامه واکنش ها به همه پرسی کردستان عراق و…

۱۳۹۶/۰۷/۰۲ | رصد

شورای راهبردی آنلاین: هشدار مجدد آمریکا درخصوص همه پرسی کردستان، واکنش بارزانی به ترکیه، جولان بمب‌افکن آمریکایی بر فراز آسمان سواحل کره‌شمالی، تشکیل کمیته بحران ترکیه و عراق ، اعزام بیش از ۲ هزار چترباز آمریکایی به افغانستان، تظاهرات ضد آمریکایی در پایتخت کره شمالی، احتمال درگیری آمریکا و روسیه، هشدار وزیر خارجه عراق به کُردها، برگزاری انتخابات پارلمانی در آلمان ، تمدید لایحه مجوز عملیات برون مرزی و آغاز تمرینات نظامی-دریایی مشترک روسیه و چین ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری فارس: سفارت آمریکا در عراق در بیانیه‌ای به شهروندان آمریکایی درباره احتمال ناآرامی در جریان همه پرسی روز دوشنبه‌ جدایی کردستان عراق هشدار داد. به گزارش خبرگزاری فارس، در ادامه واکنش‌ها درباره همه پرسی جدایی کردستان عراق، سفارت آمریکا در بغداد درباره احتمال ناآرامی در جریان این همه پرسی هشدار داده است.با وجود مخالفت‌های داخلی در منطقه کردستان عراق، مخالفت‌های دولت مرکزی عراق و همچنین کشورهای منطقه با همه‌پرسی جدایی کردستان عراق، مسعود بارزانی و حکومت منطقه کردستان عراق، بر برگزاری همه پرسی در روز دوشنبه تاکید دارند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  رئیس اقلیم کردستان عراق تاکید کرد که اربیل زبان تهدید را از سوی هیچ کشوری نمی‌پذیرد. به گزارش ایسنا، مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق درباره روابط میان اربیل و کشورهای همسایه به ویژه ترکیه گفت: دوست دارم که برگزاری همه‌پرسی تاثیری بر روابط ما با ترکیه نگذارد اما تهدید از سوی هیچ کشوری را نخواهم پذیرفت، می‌خواهم این پیامم آشکارا به مسئولان ترکیه برسد که از زبان تهدید علیه ما استفاده نکنند زیرا ما هرگز تهدید از سوی هیچ کشور و یا شخصی را نمی‌پذیریم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):   وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد، یک فروند  بمب‌افکن این کشور بر فراز سواحل شرقی کره‌شمالی پرواز کرده تا به پیونگ‌یانگ از آمادگی آمریکا برای مقابله با هر تهدیدی هشدار دهد.به گزارش ایسنا، پنتاگون اعلام کرد، این نزدیک‌ترین پرواز یک هواپیمای نظامی آمریکایی به حریم شمال کره‌شمالی در قرن بیست و یکم بوده است.

 خبرگزاری مهر:  پایگاه تحلیلی-خبری به نقل از منابع آگاه گزارش داد که ترکیه و عراق برای مقابله با همه پرسی کردستان، کمیته بحران تشکیل داده اند.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «الرأی الیوم»، بحران همه پرسی کردستان باعث شده تا آنکار و بغداد بر تشکیل کمیته بحران در این زمینه به توافق برسند. بر اساس این خبر این کمیته به صورت مداوم جلساتی تشکیل خواهد داد و در خصوص اتخاذ تصمیم های پیشگیرانه رایزنی و مذاکره خواهد کرد.

خبرگزاری تسنیم: پس از اعلام اعزام ۲۱۰۰ نظامی هوابرد آمریکایی از پایگاه نظامی آمریکا در آلاسکا، پنتاگون در نظر دارد تا بیش از ۲ هزار نظامی چترباز را نیز به افغانستان اعزام کند. به گزارش خبرگزاری تسنیم ،  پایگاه «فورت برگ» ارتش آمریکا واقع در ایالت کارولینای شمالی دو هزار و دویست نظامی هوابرد را برای تقویت نیروهای آمریکایی به افغانستان اعزام می‌کند.

خبرگزاری صدا و سیما:  بیش از دهها هزار نفر در این تظاهرات شرکت و در حمایت از بیانیه اخیر «کیم جونگ اون» سخنانی را ایراد کردند.به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ تلویزیون دولتی کره شمالی تصاویری پخش کرد که دهها هزار نفر از مردم این کشور را در یک تظاهرات ضد آمریکایی نشان می داد. این تظاهرات در میدان کیم ایل سونگ در شهر پیونگ یانگ پایتخت کره شمالی برگزار شد.

العالم فارسی: همزمان با انتشار اخبار رسانه ای مبنی بر آمادگی نیروهای ویژه روسی برای مقابله با نظامیان آمریکایی در سوریه، روزنامه ماسکوفسکی کامسامولتس هم از پخش جزوه های آموزش جنگ احتمالی بین نیروهای دو کشور در آمریکا خبر داد.رسانه روسی روز یکشنبه نوشت: جزوه آمادگی جنگی توسط فرماندهی نظامی آمریکا منتشر شده که موضوع آن نبرد با روسیه است.در این گزارش به نقل از تارنمای آمریکایی نشنال اینترست آمده است: بخشی از دستورالعمل 68 صفحه ای انتشار یافته، ویژه شیوه های جنگی نیروهای روسیه و راهکارهای مقابله است.

الکوثرفارسی: وزیر خارجه عراق گفت دولت عراق به هیچ وجه تصمیمات غیر قانونی منطقه کردستان را که منجر به از بین رفتن یکپارچگی عراق می شود قبول نمی کند. ابراهیم الجعفری در سخنرانی خود در هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: عراق کشوری فدرالی، متحد، یکپارچه، مستقل و دارای حاکمیت ملی است و بر اساس یک قانون اساسی دموکراتیک و فدرال عمل می کند که تمام اقشار و اجزای مردم عراق در سال 2005 از طریق برگزاری همه پرسی مردمی و شفاف و بر اساس اصول دموکراتیک به آن رأی داده اند.

یورونیوز: مراکز رای گیری در آلمان برای برگزاری انتخابات پارلمانی در نخستین ساعات صبح یکشنبه آغاز بکار کردند. بر اساس نظرسنجی‌ها پیش بینی می شود حزب حاکم اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان به رهبری خانم مرکل بیشترین کرسی‌های پارلمان را از آن خود کند.این حزب در صورت بدست نیاوردن اکثریت مطلق آراء نیازمند ائتلاف با دیگر احزاب سیاسی آلمان خواهد بود. خانم مرکل اکنون برای بسیاری از آلمانی‌ها به نمادی از ثبات سیاسی-اقتصادی تبدیل شده است.

تی .آر.تی ترکیه:  لایحه تمدید مجوز عملیات برون مرزی تصویب شد. به موجب این لایحه مجوز انجام عملیات برون مرزی توسط نیروهای مسلح ترکیه از 30 اکتبر 2017 به مدت یک سال دیگر تمدید می شود.این لایحه با رای موافق نمایندگان 3 حزب عدالت و توسعه، جمهوری خلق و جنبش ملی گرا تصویب شد.

پارس تودی: تمرینات نظامی-دریایی مشترک روسیه و چین تحت عنوان «مشارکت دریایی-۲۰۱۷» آغاز شده که به گفته کارشناسان، به منظور افزایش آمادگی دفاعی دو کشور در صورت بروز جنگ بین آمریکا و کره شمالی برنامه ریزی شده است.به گزارش پارس تودی، مرحله فعال مانورهای نظامی مشترک روسیه و چین تحت عنوان «مشارکت دریایی-2017» در مناطق شرق دور روسیه و آبهای دریای ژاپن و دریای اوکوتسک از روز جمعه آغاز شد.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *